Middel 1

Marinda Baak Fotografie

Marinda Baak | Fotografie op z’n scherpst

Marinda baak fotografie

Als fotografe zit ik graag dicht op het onderwerp en hou van close-ups vanwege het zicht op de details. Ik zoek naar de contrasten, zowel in portret-, food- als productfotografie. Liever edgy dan lieflijk.

Mijn kracht ligt in het concept, de andere invalshoek en de gedetailleerde bewerkingen. Zoek jij ook dat scherpe randje?

Welkom in onze studio

In onze studio schep ik werelden, kan ik iets nieuws creëren. Hier kan ik het onderwerp op een verrassende manier tentoonstellen.

Denken in beeld

Ik hield altijd al van opvallende beelden. Mijn grafische achtergrond en de fotovakopleiding hebben mij verder gevormd. Die ervaringen neem ik mee in mijn fotografie en onze beeldbewerking.

Flexibel op locatie

Fotografie op locatie is spannend, uitdagend. Je weet vooraf vaak niet wat je krijgt. Samen schakelen en de tijd nemen om het perfecte verhaal en bijpassende beeld te vinden. Je kunt alleen falen als je opgeeft.

Kleurrijk zwart-wit

Een zwart-wit foto is voor mij krachtiger dan de meeste kleurenfoto’s. Vreemd genoeg zit het kleurrijke niet in de kleur, maar in de compositie. Door weglaten creëer je aandacht voor wat echt belangrijk is. Less is more.

Saai bestaat niet

Geen onderwerp is saai, mits je het op de juiste wijze vastlegt. Ik wil dat ieder onderwerp, mens of product, het beeld uit knalt. Dat het iets triggert en de aandacht vasthoudt. ieder onderwerp verdient het maximale.

De foto

Ik werk voor particulieren, bedrijven en voor magazines, maar uiteindelijk sta ik altijd oog in oog met het onderwerp. De briefing of wens bepaalt de richting, mijn ervaring het eindresultaat. Samen maken we dat unieke beeld.

Kids

Dat pure, dat magische in de ogen van je kind, die typerende blik. Die wil je vastleggen voor later. De mooiste uitdaging die er is.

Food

Beelden om van te watertanden..

Interior

Leg jullie unieke sfeer vast!

Concept en Beeldbewerking

Vanuit het concept kunnen we met beeldbewerking veel verder gaan dan mogelijk is met alleen fotografie. Door bepaalde beelden, vormen, verlichting of achtergronden toe te voegen krijgt de foto zijn unieke karakter of wordt een specifiek thema of een sfeer gecreëerd. We gebruiken dit veel in magazines, maar ook in de portretfotografie.  

Fotosetting

Perfectie

Een pure foto, helemaal perfect, dat is vaak ons streven. Maar soms heeft een foto net een beetje extra nodig. Het kan zijn dat er een bepaalde oneffenheid op de achtergrond weggewerkt moet worden, of dat bepaalde onderdelen ander licht verdienen. Misschien wil jij je kleurenfoto wel liever in zwart-wit afgedrukt hebben. Heb jij een foto die je digitaal zou willen laten verbeteren of wil je een uniek thema doorvoeren? Shoot!

 

@ Marinda Baak Fotografie 2023

Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermt.